Hozzávalók:

1 kg burgonya
25 dkg hús ( főtt vagy sült )
2 db zsemle
1 tojás
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
rozmaring, borsikafű
1 pohár tejföl
5 dkg sajt

Elkészítés:

Közepes nagyságú burgonyákból 1 kg-ot héjában megfőzünk. Meghámozzuk, félbevágva belsejét kikaparjuk, gyengén besózzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel: 25 dkg finomra darált főtt vagy sült húst összekeverünk 2 db tejben megáztatott, majd alaposan kinyomkodott zsemlével. Hozzáadunk egy tojást, egy kis fej olajban megfonnyasztott vöröshagymát, kevés sót, petrezselyemzöldet, rozmaringot, borsikafüvet. A megtöltött burgonyákat egy kiolajozott, mélyebb hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, köré szórva a kivájt burgonyadarabokat. egy pohár tejfölt összekeverünk 5 dkg reszelt sajttal, és a burgonyákra öntjük, majd előmelegített sütőbe téve megpirítjuk. Ízlés szerint salátaval vagy nyers gyümölccsel kiegészítve ebédre és vacsorára egyaránt kínálhatjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98