Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 db nagy paradicsom
  • 1 db nagy tv paprika
  • só 

Elkészítés:

A sertéslapockát megmosom, 2x2 cm-es kockára vágom. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítom, kockákra vágom. Egy nagyobb lábosban felhevítem a zsírt (olajat), ráteszem a kockázott vöröshagymát, és fedő alatt dinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát, felöntöm 0,5 dl vízzel, és visszapirítom zsírjára. (így a hagyma jó alaposan szétfő, sűrű szaftot kell majd kapnunk). Megszórom pirospaprikával, és rögtön ráteszem a húst. Nagy lángon pirítom kicsit, majd sózom, ráteszem az őrölt köménymagot, és lefedve 0,5 óráig főzöm kis lángon, épp csak rotyogjon.

A paradicsomról lehúzom a héját, kockára vágom, a tv paprikát vékony csíkokra szeletelem, és a pörkölthöz adom. További fél órát főzöm, illetve, amíg a hús meg nem puhul. Rövid, sűrű szaftjának kell lennie, vizet nem is öntök hozzá, a hús enged magából annyit, amennyi kell. Van, aki csípősen szereti, akkor tegyünk bele 1 erős paprikát, és tálalásnál is kínáljunk chilit mellé. Tálalhatom burgonyafélékkel, vagy galuskával, és savanyúsággal, vagy salátával. 
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel