Hozzávalók:

Egyenlő mennyiségben:
burgonya
sárgarépa
pasztinák
vöröskáposzta
padlizsán v. zukkini
karfiol v. gomba
só,bors,cukor,őrőlt kömény,szerecsendió,kevés olaj
esetleg tejföl,de elhagyható

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk,megtisztítjuk,majd kb.1cm vastag szeletekre vágjuk,a káposztát legyaluljuk.(A padlizsán bőrét nem kell lehámozni.)A burgonyát,a répát,a pasztinákot,a káposztát és a karfiolt (v.gombát) kuktában vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk.Egyszerre csak egyféle zöldséget tegyünk
a kuktába,egymás után pároljuk a zöldségféléket!A padlizsánt vagy zukkinit lesózzuk,kb 30 percig állni hagyjuk,majd a levétől lecsurgatva kevés olajon félig átsütjük a szeleteket.
Ha minden zöldség megpuhult,előveszünk egy nagy tűzálló tálat vagy tepsit,vékonyan kiolajozzuk,és elkezdjük soronként lerakni a zöldségeket.A sorrend nem fontos,ízlés szerint mindenből egy-egy sort rakunk le,a lényeg,hogy minden zöldséget a hozzáillő fűszerrel hintsünk meg.A krumplira csak só kerül,a sárgarépára só,bors,kevés cukor,a pasztinákra só,a vöröskáposztára só,cukor,őrölt kömény,a karfiolra só és szerecsendió,a gombára só,bors,a padlizsánra vagy zukkinire semmit nem teszünk,mert előre be voltak sózva.Amikor az összes zöldséget leraktuk,tehetünk rá tejfölt,de anélkül is nagyon finom.Sütőbe tesszük,nagy lángon kb egy órát sütjük;ha nagyon sül a teteje,csökkentsük a lángot.
Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98