Hozzávalók:
0,5kg darált sertéshús
2db tojás
ízesítés, fűszerezés:só, bors
besamelmártáshoz:kevés vaj, kevés liszt, só, 4dl tej
panírozáshoz:liszt, tojás, zsemlemorzsa
sütéshez:(bő) olaj
2db tojás
ízesítés, fűszerezés:só, bors
besamelmártáshoz:kevés vaj, kevés liszt, só, 4dl tej
panírozáshoz:liszt, tojás, zsemlemorzsa
sütéshez:(bő) olaj
Elkészítés:
Besamelmártást készítünk:a vajas rántást felengedjük a forró tejjel, habverővel addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Sóval ízesítjük, fehér borssal fűszerezzük, majd lehűtjük.
A darált húst puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a kihűlt besamelhez. Hozzáadjuk a 2 tojássárgát, sót, borsot, és alaposan összekeverjük. Az egészet jól
lehűtjük, majd lisztezett kézzel fasírtokat formázunk, amiket ezután panírozunk. Lehet, hogy kicsit utána kell formázni, mert bundázás közben könnyen deformálódik. Végül forró olajban megsütjük.
Kitűnő választás hozzá a burgonyapüré, de nagyon finom rizzsel vagy rizi-bizivel is.
A darált húst puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a kihűlt besamelhez. Hozzáadjuk a 2 tojássárgát, sót, borsot, és alaposan összekeverjük. Az egészet jól
lehűtjük, majd lisztezett kézzel fasírtokat formázunk, amiket ezután panírozunk. Lehet, hogy kicsit utána kell formázni, mert bundázás közben könnyen deformálódik. Végül forró olajban megsütjük.
Kitűnő választás hozzá a burgonyapüré, de nagyon finom rizzsel vagy rizi-bizivel is.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98