Hozzávalók:

Teszta
4 – 4 ˝ csesze (1000 - 1025 ml) feher liszt
1/3 csesze (75 ml) feher cukor
2 teaskanal (10 ml) só
2 teaskanal (10ml) reszelt narancshej
2 csomag szaraz eleszto (v. 5 dkg friss)
1 csesze (250 ml) tej
1/3 csesze (75ml) puha margarin vagy vaj
2 egesz tojás

Toltelek
1 csesze (250ml) porcukor
1 csesze (250 ml) akarmilyen darált dio, mogyoro, mandula

Glazur
3 evokanal (45ml) cukor
Ľ csesze ( 50ml) narancsle

Elkészítés:

1. Kalacsteszta modjara egy mely talba verd ki a tésztát. Csak a fele lisztel bugyborekosra es vegul is add a tobbi lisztet is hogy kozepesen kemeny tesztat kapjal.
2. Takard le es keleszd meg meleg helyen, hogy dupla nagy legyen ez ugy kb. 1 ora
3. Kozben keszitsd el a tolteleket es glazurt – tedd felre
4. Teszta nyujtasa es keszites:
Egy nagy vagy ket kissebb sutolapot jol kivajazol
Nyujtsd ki a tésztát 60 cm x 30 cm es teglalap alakra. A dios masszat kend a feleire. Hajts ra a tiszta tesztat a dios toltelekre, hogy 60 x 15 cm es teglalapot kapjal. Eles kessel felhasitod 20 - 22 csikra. Ezeket a csikokat egy gyors mozdulattal megcsavarod, és osszecsomozod, hogy a vege a kozepen ki jojjon.
5. megkeleszted a kis briosokat, hogy duplaja legyen.
6. Sutes:
9-12 percet sutod, akkor ki veszed és ezzel a narancs/cukor mazzal be kened gyorsan, es vissza teszed a sutobe meg 5-6 percet (vagy addig még arany barna)
Langyosan szervirozod.
Kozepessen meleg sutobe sutod (375F) 185-190C
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98