Belépés | Regisztráció
- Válassz a menüből! -
főoldal
recept feltöltése
recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
édesség
dió
Belépés és regisztráció
Fórum
Konyhatündérek
Recept feltöltése
Recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
halászlé
édesség
Belépés és regisztráció
Konyhatündérek
Sütemény
Csavart csiga - biga
Hozzávalók:
Teszta
4 – 4 ˝ csesze (1000 - 1025 ml) feher liszt
1/3 csesze (75 ml) feher cukor
2 teaskanal (10 ml) só
2 teaskanal (10ml) reszelt narancshej
2 csomag szaraz eleszto (v. 5 dkg friss)
1 csesze (250 ml) tej
1/3 csesze (75ml) puha margarin vagy vaj
2 egesz tojás
Toltelek
1 csesze (250ml) porcukor
1 csesze (250 ml) akarmilyen darált dio, mogyoro, mandula
Glazur
3 evokanal (45ml) cukor
Ľ csesze ( 50ml) narancsle
Elkészítés:
1. Kalacsteszta modjara egy mely talba verd ki a tésztát. Csak a fele lisztel bugyborekosra es vegul is add a tobbi lisztet is hogy kozepesen kemeny tesztat kapjal.
2. Takard le es keleszd meg meleg helyen, hogy dupla nagy legyen ez ugy kb. 1 ora
3. Kozben keszitsd el a tolteleket es glazurt – tedd felre
4. Teszta nyujtasa es keszites:
Egy nagy vagy ket kissebb sutolapot jol kivajazol
Nyujtsd ki a tésztát 60 cm x 30 cm es teglalap alakra. A dios masszat kend a feleire. Hajts ra a tiszta tesztat a dios toltelekre, hogy 60 x 15 cm es teglalapot kapjal. Eles kessel felhasitod 20 - 22 csikra. Ezeket a csikokat egy gyors mozdulattal megcsavarod, és osszecsomozod, hogy a vege a kozepen ki jojjon.
5. megkeleszted a kis briosokat, hogy duplaja legyen.
6. Sutes:
9-12 percet sutod, akkor ki veszed és ezzel a narancs/cukor mazzal be kened gyorsan, es vissza teszed a sutobe meg 5-6 percet (vagy addig még arany barna)
Langyosan szervirozod.
Kozepessen meleg sutobe sutod (375F) 185-190C
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
Címke hozzáadása:
Kérjük, add meg az alábbi képen látható harmadik karakter
színét
:
(A karakterlánc nem tartalmazza az O, o, I, i, l, B, U, u betűket és a 0, 1, 8 számokat.)
Ha [ ] szögletes zárójelekbe írsz egy kifejezést, az egy másik receptre történő hivatkozásnak minősül.
Függetlenül attól, hogy létrehozták-e már azt a receptet, vagy sem.
Microsoft Word-ből történő beillesztésnél használd a következő ikont:
FIGYELEM:
Ezen a honlapon a tartalom felvitele/módosítása moderátori jóváhagyáshoz kötött.
Csak az engedélyezést követően tudjuk megmutatni a recept tartalmát.
Amennyiben regisztrált felhasználóként léptél be, és most hozod létre a receptet vagy most módosítod, a recept végleges publikálásáról e-mailben tájékoztatunk.