Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 ½ kanál kristálycukor
  • 2 db babérlevél
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

Forró olajon megdinszteljük a reszelt hagymát, a tűzről levéve pirospaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a hámozott 2 centiméteres kockákra vágott burgonyát, sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a cukrot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a krumplit. Közepes lángon, fedő alatt puhára pároljuk. A legvégén tejföllel elkevert liszttel besűrítjük.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel