Hozzávalók:
nagy őzlábgomba kalapok
1/2 kg sonka
3 fej v. még több hagyma
20 dkg liszt, 2 dl tej a palacsintatésztához
tejföl, majonéz a tartármártáshoz
petrezselyem
só , bors
1/2 kg sonka
3 fej v. még több hagyma
20 dkg liszt, 2 dl tej a palacsintatésztához
tejföl, majonéz a tartármártáshoz
petrezselyem
só , bors
Elkészítés:
Olyasmit képzelj, mint a rántott palacsinta.
Legalább 15 cm átmérőjű őzlábgombákat használj, személyenként 2-t. A megtisztított gombát kivajazott tepsiben v. serpenyőben 10 percig pároljuk.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: kockára vágott hagymát üvegesre pirítunk, s belekeverjük a csíkokra vágott sonkát. Összepirítjuk. Borssal ízesítsük.
A megpárolt gombafejeket (lemezes oldalával felfelé) vékonyan beborítjuk a töltelékkel, s szorosan mint palacsintát, feltekerjük. Végeit s a szélét fogpiszkálóval összetűzzük.Sűrű palacsintatésztát keverünk, a tekercseket ebben megbundázzuk. Forró olajban aranysárgára sütjük. (ez nem könnyű művelet!)
Tartárral, petrezselyemmel szórva tálaljuk.
Könnyű, olcsó, gyorsan elkészíthető hétköznapi vacsora. Haha, csak vicceltem!
Legalább 15 cm átmérőjű őzlábgombákat használj, személyenként 2-t. A megtisztított gombát kivajazott tepsiben v. serpenyőben 10 percig pároljuk.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: kockára vágott hagymát üvegesre pirítunk, s belekeverjük a csíkokra vágott sonkát. Összepirítjuk. Borssal ízesítsük.
A megpárolt gombafejeket (lemezes oldalával felfelé) vékonyan beborítjuk a töltelékkel, s szorosan mint palacsintát, feltekerjük. Végeit s a szélét fogpiszkálóval összetűzzük.Sűrű palacsintatésztát keverünk, a tekercseket ebben megbundázzuk. Forró olajban aranysárgára sütjük. (ez nem könnyű művelet!)
Tartárral, petrezselyemmel szórva tálaljuk.
Könnyű, olcsó, gyorsan elkészíthető hétköznapi vacsora. Haha, csak vicceltem!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98