Hozzávalók:

Hozzávalók:
2 kicsontozott csirkemell, vagy 4 csirkecomb
(ki melyik részét szereti a csirkének)
2 közepes zukkini (kb. 20-25 cm hoszú)
1 doboz tejföl
1-1 db piros, zöld és sárga színű paprika
1 ágacska rozmaring (vagy 1/2 mokkáskanál szárított)
só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, liszt, cukor
2 dl fehérbor

Elkészítés:

Elkészítés:

A csirkehúst kevés forró olajban elősütjük, majd egy olyan lábosba helyezzük, amelyben egy soron elfér. A zukkinit meghámozzuk, kb. fél centis körszeletekre vágjuk és a hús tetejére szórjuk. A paprikákat hosszúkás szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rászórunk kb. két gerezd zúzott fokhagymát és egy fél fej apróra vágott vöröshagymát. Az egészet leöntjük a fehérborral, és a hús puhulásáig főzzük (a zukkini félig pépes lesz). Ha megfőtt a hús, az egészet behabarjuk két evőkanál lisztből, a tejfölből és egy mokkáskanál cukorból álló habarással. Egyet rottyan, és kész. Körítésként főtt rizs ajánlható. Nagyon finom, a különleges ízét a rozmaring és a fehérbor duója adja.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98