Hozzávalók:

8 zsemle
8 tojás
8 szelet felvágott
1-2 dl tej
kevés reszelt sajt
őrölt paprika, kevés só

Elkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk úgy, hogy egy tojássárgányi nagyságú lyuk keletkezzen. A lyukon keresztül két ujjunkkal benyúlva a zsemle belsejét eltávolítjuk. A belsejére nem lesz szükségünk, de ne dobjuk el, jó lesz még pl. töltött csirke töltelékéhez. A zsemlék üregeibe kevés tejet öntünk és azt a zsemle forgatásával, billentésével alul eloszlatjuk. Erre azért van szükség, mert mire a tojás megsülne belül, addigra a zsemle alja kiszáradna. Alulra betömködjük a felvágottat, majd ráütjük a tojást. A tojás tetejére hintjük a fűszereket ízlés szerint, végül a reszelt sajtot. A zsemléket tepsibe rakjuk, nem árt egy kis olajjal a zsemlék alját bekenni. A sütés előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig tart. Jó étvágyat kívánok minden pocakrajongónak!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98