Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma (mert én nagyon szeretem)
kevés vaj
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa (elhagyható)
2-3 közepes burgonya
1/2 zeller
1 alma (kissé pikáns lesz tőle)
(karalábé, karfiol, brokkoli, ...)
só, pici bors, esetleg vegeta
2-3 gerezd fokhagyma (mert én nagyon szeretem)
kevés vaj
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa (elhagyható)
2-3 közepes burgonya
1/2 zeller
1 alma (kissé pikáns lesz tőle)
(karalábé, karfiol, brokkoli, ...)
só, pici bors, esetleg vegeta
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát felszeletelem, a vajon kicsit megfuttatom. Hozzáadom a kb. egyformára darabolt zöldségeket és sózom, borsozom (só helyett lehet vegetát használni, finomabb lesz). Ha minden puha, kis vízzel felengedem és az egészet összeturmixolom.(Minél több burgonya van benne, annál sűrűbb lesz.) Pirított zsemlekockákkal tálalom.
Először akkor csináltam, amikor vendégségben voltak nálunk az anyósomék és elrontottam a levest. (Turmixolva nem látszott.)Azóta mindig ilyet kell főznöm, ha jönnek.
Először akkor csináltam, amikor vendégségben voltak nálunk az anyósomék és elrontottam a levest. (Turmixolva nem látszott.)Azóta mindig ilyet kell főznöm, ha jönnek.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98