Hozzávalók:
- 10 dkg gomba
- 20 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab paprika
- 2 evőkanál olaj
- finomra vágott petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 9 dl zöldségleves
- 2 db paradicsom
- 7,5 dkg zöldborsó
- sáfrány
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymát apróra, a paprikát kockákra vágjuk. A meghámozott paradicsomok belsejét kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk az olajban, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikakockákat, a vékonyra szeletelt gombát és időnként kevergetve 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst és még 1 percig főzzük. Beleöntjük a levest, sóval, borssal ízesítjük, a pirospaprikával és a sáfránnyal megszórjuk. Összekeverjük, felforraljuk és 10-12 percig főzzük, időnként megkeverjük.
Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és lefedve még 5 percig főzzük. Újrafűszerezzük, majd a paradicsomkockákkal és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Forrás: DPG recepttár