Hozzávalók:
Hozzavalok (4 szemelyre):
4 db. burgonya
4 db. sargarepa
1 db. zoldpaprika
2 db. petrezselyem
kb. 40dkg sovany serteshus -karaj peldaul!
1 csokor petrezselyem
1 voroshagyma
esetleg egyeb zoldsegek, karfiol es zoldborso
Etelizesito (pl. DeliKat vagy Vegeta), so, bors, tetszes szerint egyeb fuszerek.
4 db. burgonya
4 db. sargarepa
1 db. zoldpaprika
2 db. petrezselyem
kb. 40dkg sovany serteshus -karaj peldaul!
1 csokor petrezselyem
1 voroshagyma
esetleg egyeb zoldsegek, karfiol es zoldborso
Etelizesito (pl. DeliKat vagy Vegeta), so, bors, tetszes szerint egyeb fuszerek.
Elkészítés:
Kb. 3-4 liter vizbe beletesszuk az aprora szeletelt sargarepat, petrezselymet, a kicsi kockakra vagott serteshust, a megtisztitott hagymat es a zoldpaprikat egeszben es a csokor petrezselymet. Lassan fozzuk, soval, etelizesitovel, fuszerekkel tetszes szerint izesitjuk. Az apro kockara vagott burgonyat csak kesobb adjuk hozza mert hamarabb megfo mint a hus vagy a sargarepa. Az egesz hagyma, az egesz paprika es a petrezselyem fozes utan (kozben!!!) eltavolithato.
Izles szerint karfiolt es esetleg zoldborsot is tehetunk a levesbe.
Forron talaljuk!
Megj.
A leves konnyen elkeszitheto, semilyen konyhamuveszeti tudast nem igenyel. Az izet nagyon jol lehet alakitani.
Az atlatszo leben a szines zoldsegek nagyon jol mutatnak. Latszik mi van benne ezert senki nem fel megkostolni!
Mindenkinek sok szeretettel ajanlom!
Izles szerint karfiolt es esetleg zoldborsot is tehetunk a levesbe.
Forron talaljuk!
Megj.
A leves konnyen elkeszitheto, semilyen konyhamuveszeti tudast nem igenyel. Az izet nagyon jol lehet alakitani.
Az atlatszo leben a szines zoldsegek nagyon jol mutatnak. Latszik mi van benne ezert senki nem fel megkostolni!
Mindenkinek sok szeretettel ajanlom!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98