Hozzávalók:

1 kupa tejföl, 1/2 doboz olasz paradicsomkonzervből a paradicsom, 2 evőkanál tört chilli, 2 kávéskanál egész feketebors frissen összetörve, 1 kiskanál őrölt gyömbér,csipet só, pár csepp citrom.

Elkészítés:

A paradicsomkonzervből a paradicsom felét kiskockákra vágom, hozzáteszem a 2 evőkanál tört chillit és elkeverem. Aztán hozzáadom az örölt gyömbért és a mozsárban összetört (közepesre tört feketeborsot - azért fontos, hogy mi törjük mivel a fűszerek illója sokkal intenzívebben megmarad)feketeborsot. Kevergetem és kicsit megsózom, majd lassan hozzáadom a tejfölt ( nem is kell egy teljes kupa). Alapasan elkeverem, hogy homogén legyen majd pár csepp citromot adok hozzá.

Kellemes csípős mártogatóst kapok, hideg húsokhoz, hideg sültekhez ajánlom.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98