Hozzávalók:
1 kupa tejföl, 1/2 doboz olasz paradicsomkonzervből a paradicsom, 2 evőkanál tört chilli, 2 kávéskanál egész feketebors frissen összetörve, 1 kiskanál őrölt gyömbér,csipet só, pár csepp citrom.
Elkészítés:
A paradicsomkonzervből a paradicsom felét kiskockákra vágom, hozzáteszem a 2 evőkanál tört chillit és elkeverem. Aztán hozzáadom az örölt gyömbért és a mozsárban összetört (közepesre tört feketeborsot - azért fontos, hogy mi törjük mivel a fűszerek illója sokkal intenzívebben megmarad)feketeborsot. Kevergetem és kicsit megsózom, majd lassan hozzáadom a tejfölt ( nem is kell egy teljes kupa). Alapasan elkeverem, hogy homogén legyen majd pár csepp citromot adok hozzá.
Kellemes csípős mártogatóst kapok, hideg húsokhoz, hideg sültekhez ajánlom.
Kellemes csípős mártogatóst kapok, hideg húsokhoz, hideg sültekhez ajánlom.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98