Hozzávalók:

  • 80 dkg marhahús
  • törött bors
  • 8 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 kg burgonya
  • kakukkfű
  • 2 dl bor
  • 1 kanál paradicsompüré 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, közép meleg sütőben két órán át sütjük.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel