Hozzávalók:
- 60 dkg újburgonya
- 4 dl étolaj
- 6 dkg vaj
- 20 dkg vöröshagyma
- 15 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg paradicsom
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított újburgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Egy edényben bő olajat hevítünk, beletesszük a burgonyát és lefedve szép pirosra sütjük. Ezután a burgonyát az olajból szűrőkanál segítségével kiszedjük és letakarva a további felhasználásig félretesszük.
Serpenyőben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre darabolt gombát. Sóval, törött borssal, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és erős lángon félig megpirítjuk. Rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot, melynek előbb a héját és a magjait eltávolítottuk. Amikor minden megpirult, hozzákeverjük a megsütött burgonyát és gyengén megsózva tálaljuk.
Forrás: DPG recepttár