Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor, 1 dl tejföl
25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliaízű pudingpor
7 dl narancsízű, szénsavas üdítő
2 evőkanál cukor
6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor, 1 dl tejföl
25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliaízű pudingpor
7 dl narancsízű, szénsavas üdítő
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat, cukrot, lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a sütőport, kakaóport, majd a tejfölt. A masszát robotgéppel tovább keverjük, nehogy csomós maradjon. Közepes nagyságú tepsibe öntjük, nem túl forró sütőben közepes lángon megsütjük. Kisujjnyi vastag kakaós tésztát kell hogy kapjunk. Ha megsült kiborítjuk, megvárjuk, amíg kihűl.
Közben a túróból, margarinból és porcukorból kikeverjük a túrókrémet, majd hűtőbe tesszük.
A hideg krémet egyenletesen a tésztára simítjuk.
A tetejére kerülő pudingot a következőképpen készítjük el:
Egy kisebb edénybe öntjük a pudingporokat, majd 2 dl üdítővel hidegen elkeverjük. A habzástól ne ijedjünk meg! Ez nem tejes puding! Ezután a maradék üdítőt felforraljuk, utána a kikevert pudingot beleöntjük és gyakran kevergetve sűrűre főzzük. Ha kezdetben csomók lesznek benne, nem baj, csak arra kell ügyelni, hogy ne bőrösödjön meg. Rakjuk hideg vízbe, és itt is többször kevergetve kicsit hűtsük le. Most már csak a túró tetejére kell kenni és kész. Felszeletelve nagyon mutatós.
Közben a túróból, margarinból és porcukorból kikeverjük a túrókrémet, majd hűtőbe tesszük.
A hideg krémet egyenletesen a tésztára simítjuk.
A tetejére kerülő pudingot a következőképpen készítjük el:
Egy kisebb edénybe öntjük a pudingporokat, majd 2 dl üdítővel hidegen elkeverjük. A habzástól ne ijedjünk meg! Ez nem tejes puding! Ezután a maradék üdítőt felforraljuk, utána a kikevert pudingot beleöntjük és gyakran kevergetve sűrűre főzzük. Ha kezdetben csomók lesznek benne, nem baj, csak arra kell ügyelni, hogy ne bőrösödjön meg. Rakjuk hideg vízbe, és itt is többször kevergetve kicsit hűtsük le. Most már csak a túró tetejére kell kenni és kész. Felszeletelve nagyon mutatós.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98