Hozzávalók:

  • 50 dkg uborka
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 db nagyobb lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • ehérbors

Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölt, hámozatlan uborkákat - miután végeiket levágtad - gyaluld vékony szeletekre. Add hozzá a szintén vékonyra karikázott és gyűrűire bontott hagymát, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd meg, majd hagyd egy órát pihenni. Ezután adj a levéhez kevés balzsamecetet, valamint olíva olajat és a tálalásig hűtsd le. Mielőtt az asztalra kerül, hintsd meg kevés pirospaprikával. A tejfölös verzióban a borecet és a salátaolaj helyett 1 dl tejfölt használunk, pirospaprika helyett pedig friss, vágott kaprot adunk a salátához.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel