Hozzávalók:
- 50 dkg uborka
 - 2 evőkanál balzsamecet
 - 2 evőkanál olíva olaj
 - 1 db nagyobb lilahagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - pirospaprika
 - ehérbors
 - só
 
Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt, hámozatlan uborkákat - miután végeiket levágtad - gyaluld vékony szeletekre. Add hozzá a szintén vékonyra karikázott és gyűrűire bontott hagymát, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd meg, majd hagyd egy órát pihenni. Ezután adj a levéhez kevés balzsamecetet, valamint olíva olajat és a tálalásig hűtsd le. Mielőtt az asztalra kerül, hintsd meg kevés pirospaprikával. A tejfölös verzióban a borecet és a salátaolaj helyett 1 dl tejfölt használunk, pirospaprika helyett pedig friss, vágott kaprot adunk a salátához.
Forrás: DPG recepttár
				
				
				
				
