Hozzávalók:
1 nagyobb kígyóuborka
4 dl tejföl
10 dkg túró
1 evőkanál olaj
3 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
só, bors
4 dl tejföl
10 dkg túró
1 evőkanál olaj
3 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Az uborkát a sajtreszelő legnagyobb lukán lereszeljük, megsózzuk és pár percig állni hagyjuk. Addig összekeverjük a tejfölt, a túrót, az olajat, a citromlét, és a zúzott fokhagymát. A sózott uborkáról leöntjük a levet (amit időközben engedett), és összekeverjük a tejfölös masszával. Ízlés szerint még utánasózhatjuk, borsozhatjuk, és már tálalhatjuk is! Leginkább sültekhez illik.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98