Hozzávalók:
25 dkg liszt
22 dkg kristálycukor
50 dkg túró
mazsola
3 dl tej
3 db tojás
vaj
tetszés szerint vaníliás cukor és reszelt citromhéj
22 dkg kristálycukor
50 dkg túró
mazsola
3 dl tej
3 db tojás
vaj
tetszés szerint vaníliás cukor és reszelt citromhéj
Elkészítés:
1. lépés: Öszekeverem a liszetet, a kristálycukrot és a sütőport egy tálban.
2. lépés: A 3 tojást felverem és beleöntöm a 3 dl tejet.
3. lépés: A mazsolát báztatom egy kevés vaníliás cukros tejbe és a túróhoz adom a reszelt citomhéjjal együtt.
4. lépés: Kikenem vajjal a tepsit (nem vékonyan!)
5. lépés: A liszt-cukor-sütőpor felét leszórom a tepsi aljára. Erre rászórom a mazsolás túrót, majd arra a liszt-cukor-sütőpor keverék másik felét. Erre öntöm a tojás-tej keverékét szépen lassan, egyenletesen, hogy mindenhol érje a tésztát.
6. lépés: Ahol száraz maradt a tészta, oda egy késhegynyi vajat helyezek a tetejére.
7. lépés: Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon (közepesen) 20-30 perc alatt kisül.
Nagyon finom, gyors és laktató süti!
2. lépés: A 3 tojást felverem és beleöntöm a 3 dl tejet.
3. lépés: A mazsolát báztatom egy kevés vaníliás cukros tejbe és a túróhoz adom a reszelt citomhéjjal együtt.
4. lépés: Kikenem vajjal a tepsit (nem vékonyan!)
5. lépés: A liszt-cukor-sütőpor felét leszórom a tepsi aljára. Erre rászórom a mazsolás túrót, majd arra a liszt-cukor-sütőpor keverék másik felét. Erre öntöm a tojás-tej keverékét szépen lassan, egyenletesen, hogy mindenhol érje a tésztát.
6. lépés: Ahol száraz maradt a tészta, oda egy késhegynyi vajat helyezek a tetejére.
7. lépés: Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon (közepesen) 20-30 perc alatt kisül.
Nagyon finom, gyors és laktató süti!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98