Hozzávalók:
3 kg burgonya,
10 dkg zsír,
15 dkg vöröshagyma,
5 gramm törött bors,
ízlés szerint só
10 dkg zsír,
15 dkg vöröshagyma,
5 gramm törött bors,
ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyát a burgonyaropógósnál ismertetett módon tisztítjuk, mossuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát összetörjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk.
Az összetört burgonyához hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, sóval, törött borssal ízesítjük, és összekeverjük. Vékonyan kizsírozott sütőtepsibe egyenletesen szétterítjük. Középmeleg sütőben átforrósítjuk. Teteje közben aranysárgára pirul. A forró tört burgonyát lapátkanállal vágjuk ki, és emeljük az előmelegített tálra. Aranysárgára pirított teteje mindíg felülre kerüljön. A tört burgonyát ropogós libasülthöz, pirított sertésmájhoz adhatjuk.
Az összetört burgonyához hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, sóval, törött borssal ízesítjük, és összekeverjük. Vékonyan kizsírozott sütőtepsibe egyenletesen szétterítjük. Középmeleg sütőben átforrósítjuk. Teteje közben aranysárgára pirul. A forró tört burgonyát lapátkanállal vágjuk ki, és emeljük az előmelegített tálra. Aranysárgára pirított teteje mindíg felülre kerüljön. A tört burgonyát ropogós libasülthöz, pirított sertésmájhoz adhatjuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98