Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 2 zsemle
  • 2 db sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • őrölt kömény

 

Elkészítés:

Egy kb. 1 kilós kelkáposztát megfőzünk sós vízben 15 perc alatt, majd szűrőn lecsöpögtetjük. A levében megáztatunk 2 db barna zsemlét vagy kiflit. 2 evőkanál olajon megpirítunk 1 nagy fej reszelt hagymát. Ehhez tesszük hozzá az áztatott kicsavart zsemléket, 2-3 gerezd préselt fokhagymát, 1 kávéskanál sót, 1-1 csipet borsot, kakukkfüvet, rozmaringot, 1 kávéskanál őrölt köményt és jól összedolgozzuk a tölteléket.

 

A kihűlt káposztát szétszedjük a leveleire. Minden levélben feltekerünk annyi tölteléket, hogy maradjon az utolsó darabokra is.

 

2 db sárgarépát megtisztítunk, vékony karikákra vágjuk és kiolajozott tepsiben szétterítjük. Erre helyezzük a kelroládokat, majd felöntjük 2,5 dl sós vízzel. A tepsit lefedjük alufóliával és kb. 1 óra hosszát sütjük. 

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel