Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 2 zsemle
- 2 db sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- rozmaring
- őrölt kömény
Elkészítés:
Egy kb. 1 kilós kelkáposztát megfőzünk sós vízben 15 perc alatt, majd szűrőn lecsöpögtetjük. A levében megáztatunk 2 db barna zsemlét vagy kiflit. 2 evőkanál olajon megpirítunk 1 nagy fej reszelt hagymát. Ehhez tesszük hozzá az áztatott kicsavart zsemléket, 2-3 gerezd préselt fokhagymát, 1 kávéskanál sót, 1-1 csipet borsot, kakukkfüvet, rozmaringot, 1 kávéskanál őrölt köményt és jól összedolgozzuk a tölteléket.
A kihűlt káposztát szétszedjük a leveleire. Minden levélben feltekerünk annyi tölteléket, hogy maradjon az utolsó darabokra is.
2 db sárgarépát megtisztítunk, vékony karikákra vágjuk és kiolajozott tepsiben szétterítjük. Erre helyezzük a kelroládokat, majd felöntjük 2,5 dl sós vízzel. A tepsit lefedjük alufóliával és kb. 1 óra hosszát sütjük.
Forrás: DPG recepttár