Hozzávalók:
karaj vagy comb
csirkemáj
tojás
vöröshagyma
fokhagyma
trappista sajt
tejföl
só, bors, delikát, majoranna
csirkemáj
tojás
vöröshagyma
fokhagyma
trappista sajt
tejföl
só, bors, delikát, majoranna
Elkészítés:
A töltelék elkészítése: A csirkemájat apróra vágni, beszórni delikáttal, borssal, sóval, utána egy kicsit megkapatni zsírban, vagy olajban. A tojást megfőzni, apróra vágni. Tejbe áztatni zsemlét vagy kenyeret, kinyomkodni, összemorzsálni. Ezt a tölteléket összekeverni nyers tojással (a máj mennyiségétől függően) delikáttal, sült hagymával, fokhagymával. Ezt a tölteléket belegöngyölni a húsba, zsírban vagy olajban megkapatni mindkét oldalát, utána vizet adni hozzá, befedni, hogy megpuhuljon. Ha már megpuhult, tepsibe rakni, szaftot ráönteni, sajtot vagy tejfölt tenni rá és a sütőben megsütni.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98