Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és lereszeljük. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.

 

Serpenyőben olajat forrósítunk, a burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, adhatunk mellé tejfölt is, ha valaki így szereti.

 

Forrás: DPG recepttár

 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel