Hozzávalók:
- 50 dkg sertéstarja
- 20 dkg füstölt hús
- 25 dkg sertésmáj
- 20 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 dl olaj
- 5 dkg zsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl bor
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan felszeletelt gombát, és szintén megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockára vágott füstölt húst, egy kanál paradicsompürét, 1 dl bort, 2 dl vizet, a zöldpetrezselymet és puhára pároljuk. A májat vékony csíkokra vágjuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a sertéshúshoz, még egyszer összeforraljuk és forrón tálaljuk.
Forrás: DPG recepttár