Hozzávalók:

30 dkg konzervkukorica
4 tojásárga
6 evőkanál tej
4 evőkanál liszt
15 dkg füstölt szalonna
só, bors, piros paprika, csípős ketchup

Elkészítés:

A tojássárgákat a tejben simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, továbbverve apránként hozzáadjuk a lisztet. Belekeverjük a kukoricát, és 3-4 percig állni hagyjuk. Közben a szalonnát hajszálvékonyan felszeleteljük, becakkozzuk, és teflonban ropogósra sütjük, majd kiszedjük, és melegen tartjuk. Az előmelegített zsírban, mint kis, kerek lepényeket sütünk, mindkét oldalát megpírítva ( figyelem: két nagy lapáttal lehet megfordítani, mert laza ). Tálaláskor díszítjük a szalonna szeletekkel, és ízlés szerint nyakon öntjük a csípős ketchup-pel. Körülbelül 8 lepény lesz belőle.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98