Hozzávalók:
kb. 3 kg- os busa,
0,5 kg burgonya,
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma,
2 dl tejföl,
hal fűszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.
0,5 kg burgonya,
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma,
2 dl tejföl,
hal fűszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, kb. 1 cm-es közökkel beirdaljuk, majd forró olajon (zsíron) mindkét oldalát gyorsan (fél perc) elősütjük. Ezután hal fűszerkeverékkel beszórjuk, óvatosan sózzuk, majd egy fej fokhagymát összenyomunk és a halat mindkét oldalán bekenjük. Három fej vöröshagymát karikákra vágottan megdinsztelünk kevés olajban vagy zsírban. Az olajat, vagy zsírt a főzés során mind felhasználjuk. Hajában főtt karikára vágott krumplit teszünk a kiolajozott (kizsírozott) tepsibe, sózzuk, tetejére tesszük a dinsztelt hagyma felét, és ráhelyezzük a halat. A két halászlé kockát olajban feloldjuk és ezzel is bekenjük a halat. A maradék hagymát, zöldpaprika karikákat teszünk rá és ízlés szerint tejfölt.
Alufólia alatt egy órán át sütjük, majd kibontjuk és kicsit pirítjuk.
Alufólia alatt egy órán át sütjük, majd kibontjuk és kicsit pirítjuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98