Hozzávalók:

Farfalle
kb 3 dl tejszin
15 dkg sajt
kb 20 dkg zoldborso ( mirelitte )
1 csirkemellfile
so,feherbors,frissen reszelt szerecsendio

Elkészítés:

A tesztat sos vizben ki fozzuk . Ajanlom a durum lisztbol keszult olasz tesztakat ! ( Farfalle ,Penne Rigatte , Spagetti , Bucattini , ... )
Kozben meg fozzuk a zoldborsot . Ajanlom , hogy so nelkul fozzuk mert igy nem kemenyedik vissza es az ize is jobban ervenyesol majd a martasban !
Mig a teszta megfo elkeszitjuk a martast .A vekonyra felcsikozott csirke mellet keves vajon hirtelen meg sutjuk majd ovatosan fel ontjuk a tejszinnel . Izesitjuk soval , orolt feherborsal es reszelunk bele egy keves szerecsendiot .A tejszint addig melegitjuk , hogy eppen ne forjon es folyamatos kevergetes mellet bele szorjuk a reszelt sajtot .Ha felolvadt hozza adjuk a leszurt zoldborsot majd a kifott es leoblitett tesztat . At melegitjuk az egeszet es azonnal talaljuk ! Fontos , hogy a tesztat csak talalas elott keverjuk hozza mert magaba szivja a tejszint !Talalasig inkabb tarsuk kulon .Nem tul draga ( lehet hus nelkul is )es mire kifo a teszta addigra a martast is elkeszithetjuk .A hust es a zoldseget pedig mindenki izles szerin masra cserelheti .Jo etvagyat !
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98