Hozzávalók:

sertéshús
hagyma
főzőtejszín
burgonya
gomba
só, bors, lestyán, tárkony, levesízesítő (delikát vagy ilyesmi), fokhagymasó

Elkészítés:

A sertéshúst vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük fokhagymasóval, borssal.
A burgonyát közepes vastagságú karikákra szeleteljük, lehet ezt is már felszeletelés után fűszerezni sóval, és delikáttal, ízlés szerint (vigyázva, hogy ne legyen túl sós).
A hagymát méretétől függően 4-8 darabra vágjuk.
A gombát felszeleteljük.
Egy tepsit kimargarinozunk, legalulra burgonya kerül, egy vagy 2 réteg, majd teszünk rá a szeletelt hagymából, aztán következik a hús, megszórjuk lestyánnal, szórunk rá gombát, tárkonyt, majd ismét burgonya következik, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tejszínt a tetejére öntjük, (ízlés szerinti mennyiségben, de nagyon nem jó spórolni vele) Lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98