Hozzávalók:
2 db. ökölnyi hagyma
3 db. ökölnyi krumpli (szétfővős fajta)
1 db. erőspaprika (a mérgezőbb fajtából)
piros törtpaprika
só
3 db. ökölnyi krumpli (szétfővős fajta)
1 db. erőspaprika (a mérgezőbb fajtából)
piros törtpaprika
só
Elkészítés:
A hagymát nagyon aprorafel kell aprítani és 2-3 liter vízbe a törtpaprikával a "nagyon erős" zöldpaprikával alaposa meg kell főzni közepes lángon kissé rotyogtatva. Aki a nagyon erőset szereti az édesnemes paprika helyett is tehet csípős törtpaprikát. A hagyma fajtájától függően 1-2 órát is főzni kell. Közben a krumplit pucolás után nagyon apróra (kb. 1/2 cm- es kockákra fel kell darabolni. Ha a hagyma megfőtt akkor erős lángon "bugyborékoltatva" bele kell főzni a krumplit. Senki ne lepődjön meg, ha halászlére, vagy hallevesre fogja emlékeztetni ennek a roppant egyszerű és nagyon finom levesnek az íze.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98