Hozzávalók:

  • 8 zsemle
  • 8 dl tej
  • 4 dkg vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg dió
  • 2 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dkg mazsola
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dkg tejcsokoládé
  • fél citrom héja

Elkészítés:

A tejbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk és áttörjük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a durvára vágott diót és a vörösbort, amibe előre beáztattuk a mazsolát is. Kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük a keveréket, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, nagyobb galuskákat szaggatunk belőle és olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel