Hozzávalók:

  • 1,2 kg marhalábszár
  • 1,2 kg csontos sertéscsülök
  • 30 dkg sertésvelő
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalona
  • 10 dkg sertészsír
  • 2-2 evőkanál csemege és csípős pirospaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fél kiskanál őrült köménymag
  • 30 dkg vargányagomba
  • 1-1 húsos paprika és paradicsom
  • 2 dl Szekszárdi kadarka 

Elkészítés:

A kétféle húst megtisztítjuk, a lábszárat 2 centis kockákra vágjuk, a csülköt egészben hagyjuk. A velőt langyos vízben áztatjuk, majd hártyáját lefejtjük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát fél centis kockákra vágjuk, az olvasztott zsírban kisütjük. A hagymát beleszórjuk, aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés vizet ráöntünk, pár percig főzve zsírjára sütjük.

A fokhagymát, a köményt a marhahúst és az egészben hagyott csülköt hozzáadjuk, megsózzuk, egy kevés vizet aláöntve, lefödve, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Végül a cikkekre vágott gombát és az 1 centis kockákra aprított paprikát meg paradicsomot is rászórjuk. Rövid ideig pároljuk, majd rárakjuk a velőrózsákat, a borral ízesítjük és pár perc alatt megfőzzük. Tálaláskor a csülköt kicsontozzuk, felszeletelve tányérra rakjuk, a pörköltet mellé halmozzuk. Galuska illik köretnek hozzá. Rövid lével tálaljuk.


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel