Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb
60-70 dkg savanyúkáposzta
1 fej vöröshagyma
2evőkanál olaj
2gerezd fokhagyma
1 tejföl
só, bors, majoranna, pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajban megpároljuk. Pirospaprikát adunk hozzá, majd a kockákra szeletelt hús, és mint egy pörköltet megfőzzük. Annyi a különbség, hogy tört fokhagymát, illetve egy kevés majorannát teszünk bele. Ha a hús félpuha, hozzáadjuk a káposztát,felöntjük bőven vízzel (míg el nem lepi), majd teljesen puhára főzzük. A végén beletesszük a tejfölt, és felforraljuk vele. Így egy könnyű, de nagyon izletes káposzta-ételt kapunk. Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98