Hozzávalók:

  • 30 dkg szűzpecsenye
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • olaj
  • törött fekete bors
  • só 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és tiszta konyharuhán leszárítjuk. Bő, forró olajban ropogós-pirosra sütjük, majd meleg helyre téve, tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét megmossuk, letörölgetjük, és vékony érmékre vágjuk. 1 evőkanál olajon átsütjük, és hozzátesszük a sült burgonyához. 1 fej vöröshagymát nagyon apróra vagdalunk, és az evőkanál olajjal elkevert húslében üvegesre fonnyasztjuk. Rádobjuk a kicsumázott és felszeletelt paprikát, jól megsózzuk (annyira, hogy nagyon sósnak érezzük), majd fedő alatt saját levében puhára pároljuk. Gyakori keverés közben hozzáadjuk a paradicsomot (lehéjazva és felszeletelve) és a pirospaprikát. Összeforraljuk, és ha már a lecsó megfőtt, hozzáadjuk a tisztított és szétzúzott fokhagymát, de már nem forraljuk.

Ezt a sós lecsót ráöntjük a burgonyás húsra. Jó néhányszor alaposan átforgatjuk, hogy a sós szaft rácsurogjon a sült húsra és a burgonyára. Meghintjük törött borssal, és befedve a meleg sütőbe tesszük 10 percre. Közben a maradék fej hagymát megtisztítjuk, karikára vagdaljuk, és lisztben megforgatva, ropogósra sütjük a forró olajban. Tálaláskor a lecsós-húsos burgonyára szórjuk a hagymát, és salátával tálaljuk.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
sertéshús recept , tájjellegű étel