Hozzávalók:
- 60 dkg ponty
- 40 dkg harcsa
- 25 dkg kecsege
- 25 dkg süllő
- 15 dkg vöröshagyma
- 10 dkg zöldpaprika
- 1 db kis paradicsom
- só
- pirospaprika
- 1 db száraz cseresznye paprika
Elkészítés:
A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból főzzük. A halakat megtisztítjuk, 5 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, csontjait külön egy lábasba tesszük, és karikára vágott hagymával felfőzzük. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával, és 1 óráig főzzük. Utána ezt a levet rászűrjük a besózott halakra. Hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Ezzel együtt 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben keverni nem szabad, csak a lábast kell rázogatni.
Forrás: DPG recepttár