Hozzávalók:

2 kis szarvasgomba (kb. 10 dkg)
5-6 fej csiperke gomba
1 evőkanál szarvasgombaolaj
2 dl édes fehérbor
1/2 liter húsleves (leveskockából)
4 dkg vaj
3 dl tejszín
4 evőkanál olivaolaj
4 evőkanál liszt
2 narancs, 1 citrom
só, bors, kockacukor

Elkészítés:

Az olivaolajban, a szarvasgombaolajban és a vajban kissé pirítsuk meg a vékonyra szeletelt szarvasgombát és az apróra vágott csiperkét. Vigyázzunk, hogy a keverés során a szarvasgombaszeletek ne essenek szét! Adjuk hozzá a narancsok és a citrom levét. A gyümölcsök héját dörzsöljük át kockacukorral, és dobjuk bele az ételbe, közben folyamatosan kevergessük. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el csomómentesre, majd öntsük fel folyamatos keverés mellett a húslevessel és a borral. Állandó keverés mellett főzzük fel, közben kóstolgassuk. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot és cukrot. Ha alaposan forr, keverjük bele a tejszínt, amely mártássá sűríti.
Különleges mártás, szárazabb húsok mellé kiváló!
Ne adjuk fűszeres húsok mellé, mert különleges zamata úgy nem érvényesül.

Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98