Hozzávalók:
2 kis szarvasgomba (kb. 10 dkg)
5-6 fej csiperke gomba
1 evőkanál szarvasgombaolaj
2 dl édes fehérbor
1/2 liter húsleves (leveskockából)
4 dkg vaj
3 dl tejszín
4 evőkanál olivaolaj
4 evőkanál liszt
2 narancs, 1 citrom
só, bors, kockacukor
5-6 fej csiperke gomba
1 evőkanál szarvasgombaolaj
2 dl édes fehérbor
1/2 liter húsleves (leveskockából)
4 dkg vaj
3 dl tejszín
4 evőkanál olivaolaj
4 evőkanál liszt
2 narancs, 1 citrom
só, bors, kockacukor
Elkészítés:
Az olivaolajban, a szarvasgombaolajban és a vajban kissé pirítsuk meg a vékonyra szeletelt szarvasgombát és az apróra vágott csiperkét. Vigyázzunk, hogy a keverés során a szarvasgombaszeletek ne essenek szét! Adjuk hozzá a narancsok és a citrom levét. A gyümölcsök héját dörzsöljük át kockacukorral, és dobjuk bele az ételbe, közben folyamatosan kevergessük. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el csomómentesre, majd öntsük fel folyamatos keverés mellett a húslevessel és a borral. Állandó keverés mellett főzzük fel, közben kóstolgassuk. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot és cukrot. Ha alaposan forr, keverjük bele a tejszínt, amely mártássá sűríti.
Különleges mártás, szárazabb húsok mellé kiváló!
Ne adjuk fűszeres húsok mellé, mert különleges zamata úgy nem érvényesül.
Jó étvágyat!
Különleges mártás, szárazabb húsok mellé kiváló!
Ne adjuk fűszeres húsok mellé, mert különleges zamata úgy nem érvényesül.
Jó étvágyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98