Hozzávalók:
20-25 db méretes törpeharcsa
1 liter szegfűgomba
2 doboz tejföl
1 dl olaj
két fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
kanálnyi liszt
1 liter szekszárdi kékfrankos
só, bors, őrölt erős és édes paprika
1 liter szegfűgomba
2 doboz tejföl
1 dl olaj
két fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
kanálnyi liszt
1 liter szekszárdi kékfrankos
só, bors, őrölt erős és édes paprika
Elkészítés:
A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózzuk, egy órán át állni hagyjuk. Bográcsban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egészen aranysárgára kell hevíteni. Belezúzzuk a gerezd fokhagymát, beleszórjuk a kanálnyi édes paprikát, majd gyorsan feleresztjük 2 dl vörösborral. Beletesszük a gombát és fedő alatt pároljuk 30 percig.
A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Fedő alatt puhára pároljuk az ételt.
Közben a tejfelt simára kavarjuk a liszttel, felengedjük az étel levével, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntjük a tejfeles habarást. Tovább pároljuk az ételt, amíg sűrű szaftot nem kapunk.
Tábori körülmények között is el lehet készíteni, de otthon köretnek apróra szaggatott galuskával tálaljuk.
A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Fedő alatt puhára pároljuk az ételt.
Közben a tejfelt simára kavarjuk a liszttel, felengedjük az étel levével, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntjük a tejfeles habarást. Tovább pároljuk az ételt, amíg sűrű szaftot nem kapunk.
Tábori körülmények között is el lehet készíteni, de otthon köretnek apróra szaggatott galuskával tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98