Hozzávalók:
Néhány szem héjában főtt krumpli
só, olaj a kisütéshez
A simán, héjában főtt krumpli kellemes meleg kiegészítés egy "hideg", felvágottas-sajtos-salátás vacsorához, a "röschti" hagyományosan ennek maradékának feldolgozása
só, olaj a kisütéshez
A simán, héjában főtt krumpli kellemes meleg kiegészítés egy "hideg", felvágottas-sajtos-salátás vacsorához, a "röschti" hagyományosan ennek maradékának feldolgozása
Elkészítés:
Nagylyukú reszelőn lereszeled a krumplit. Serpenyőben _kevés_ olajat hevítesz, a reszelt, megsózott, esetleg megborsozott krumplit beleteszed, lapáttal kicsit megnyomkodod. Amikor az alja pirosra sült, tányér segítségével megfordítod a krumplilepényt - vigyázz, ne törjön szét. Megsütöd a másik oldalon is. Forrón tálaljuk!
Variációk: adjál hozzá hagymát és/vagy húsos szalonnát - ez a "Berni" változat.
Megjegyzés: az étel nevének kiejtése: "rősti", s-sel, nem sz-szel!
Variációk: adjál hozzá hagymát és/vagy húsos szalonnát - ez a "Berni" változat.
Megjegyzés: az étel nevének kiejtése: "rősti", s-sel, nem sz-szel!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98