Hozzávalók:

  •  25-30 dkg nyers füstölt sonka vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús
  • 1 kg vörös káposzta
  • 2 nagy alma
  • 1/2 dl cseresznyepálinka
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 húsleveskocka
  • törött fekete bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál csombor
  • tej a sonka áztatásához

Elkészítés:

A nyers füstölt húst előző nap annyi tejbe tesszük, amennyi teljesen ellepi, és felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk. Másnap nagyon vékony csíkokra metéljük és tűzálló tálban felhevített olajon hirtelen megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, torzsájától megfosztott, és lereszelt vagy vékony metéltre vágott vörös káposztát.

A kicsumázott, meghámozott almaszeleteket hozzátesszük, megborsozzuk, megszórjuk a csomborral, ráöntjük a cseresznyepálinkát és a 2 dl vízben feloldott húsleveskockát. A tálat befedjük, és előmelegített forró sütőben közepesnél kisebb lángon, két órán keresztül sütjük. Fokhagymával bedörzsölt pirítós kenyérrel fogyasztjuk.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel