Hozzávalók:
- 4-5 nagy érett paradicsom
- 2-3 mozzarella sajtgolyó
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyem zöld
- só
- fehérbors
Elkészítés:
A paradicsomokat és a mozzarella golyókat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és egy kiolajozott tűzálló tálba, tetőcserépszerűen váltakozva lerakjuk. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágva belekeverjük az olívaolajba, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a fűszereket. Ezzel a keverékkel megkenjük a sajttal lerakott paradicsomszeleteket, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Forrás: DPG recepttár