Hozzávalók:

  • 4-5 nagy érett paradicsom
  • 2-3 mozzarella sajtgolyó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyem zöld
  • só 
  • fehérbors

Elkészítés:

A paradicsomokat és a mozzarella golyókat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és egy kiolajozott tűzálló tálba, tetőcserépszerűen váltakozva lerakjuk. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágva belekeverjük az olívaolajba, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a fűszereket. Ezzel a keverékkel megkenjük a sajttal lerakott paradicsomszeleteket, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad.

 

Friss kenyérrel tálaljuk.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel