Hozzávalók:
75 dkg kínai kel
25 dkg juhtúró metélőhagymával,
1/4 kávéskanál feketebors,
2,5 dkg margarin,
1 csokor finomra vágott zsázsa,
1 apróra vágott kis hagyma,
1 gerezd fokhagyma finomra vágva,
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
25 dkg juhtúró metélőhagymával,
1/4 kávéskanál feketebors,
2,5 dkg margarin,
1 csokor finomra vágott zsázsa,
1 apróra vágott kis hagyma,
1 gerezd fokhagyma finomra vágva,
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Burgonyával és sárgarépasalátával alacsony kalóriatartalmú étel. A kínai kelt leveleire szedjük, a leveleket kivágjuk, és 4-5 percig pároljuk őket. A túrót egy nagy tűzálló tál aljára terítjük, megszórjuk borssal, és befedjük a párolt levélnyelekkel. Felolvasztjuk a margarint, beletesszük az öszevágott kel-leveleket a zsázsát, a hagymát és fokhagymát. Fedő alatt 7-8 percig pároljuk. hagyjuk egy kicsit kihülni, majd az egészet áttörjük. A zsázsás keveréket a túróra és a párolt levelnyelekre öntjük. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98