Hozzávalók:
12 gombóc fagylalt, vanília, puncs, csoki
6 tojás fehérje
1 kk citromlé
kevés barackíz
diónyi vaj
kanálka rétesliszt
6 tojás fehérje
1 kk citromlé
kevés barackíz
diónyi vaj
kanálka rétesliszt
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre fel kell verni. Lapos sütőt vajjal kikenünk, rétesliszttel megszórunk, erre helyezzük négy nagyméretű pöttyként a tojáshab felét. A habfészekre kanalazzuk a fagylaltot, majd a maradék habbal a fészket befedjük. Közepesen forró sütőben barnára sütjük, sütés után baracklekvárral díszítjük. Ha ügyesek vagyunk, a fagylalt meg sem olvad, ha nem vagyunk ügyesek, az is elég látványos.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98