Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 60 dkg brokkoli
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 dl alapleves
  • 3 darab kaliforniai paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 160 C fokosra. Tegye a kaliforniai paprikákat egészben egy tepsibe és süsse őket 15 percig, időnként megforgatva. Ha elkészült, húzza le mindegyiknek a héját, szedje ki a magokat és vágja őket kockákra. Az olívaolajat forrósítsa fel egy olyan edényben, amelyet majd a sütőbe is be tud tenni. Fektesse bele a csirkemelleket és minden oldalukon 1-1 percig süsse őket. Tegye a tepsit a sütőbe, és hagyja benn 8-10 percig, amíg csirkemellek szépen megbarnulnak.

 

Készítse el a paprikaszószt: kisebb edényben, közepes lángra tegye fel a levest, szórja bele a keményítőt és 2-3 percig folyamatosan keverve várja meg, amíg besűrűsödik. Amíg kihűl, darabolja össze a paradicsomot, a vöröshagymát vágja finomra. Tegye ezeket egy turmix kelyhébe, adja hozzá a paprikát és a paprikakrémet, ízesítse cukorral, balzsamecettel, zúzott fokhagymával, csipet sóval és borssal. Keverje simára, majd szűrje át egy finomabb szűrőn. A brokkolit párolja meg gőz fölött vagy kevés víz hozzáadásával, esetleg fóliával szorosan lefedve mikrohullámú sütőben 2-3 perc alatt, amíg puha nem lesz.

 

Tálaláskor tegye a csirkemelleket a tányérra, mindegyikre öntsön két evőkanál szószt, körítse párolt brokkolival és hasábburgonyával.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel