Hozzávalók:
A tészta elkészítéséhez:
35 dkg liszt
3 dkg vaj
5 dkg cukor
1/2 csomag szalalkáli
1 db tojás
A krém elkészítéséhez:
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
6 dl tej
17 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg liszt
3 dkg vaj
5 dkg cukor
1/2 csomag szalalkáli
1 db tojás
A krém elkészítéséhez:
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
6 dl tej
17 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta alapanyagát összekeverjük, összegyúrjuk. Pihentetjük kb. 1/2 órát, majd lapokra ( 4 lap ) nyújtjuk és kivajazot sütőlemezen kisütjük. A krémet elkészítjük úgy, hogy az 5 evőkanál cukrot barnára pirítjuk és erre a forró karamellás cukorra, - kevergetés mellett - a többi alapanyagot ráöntjük. Amikor langyos, a vaníliás cukrot is belekeverjük, és a kisült lapokra kenjük a kész krémet. A lapokat összeillesztjük és kész a süti!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98