Hozzávalók:

- 1 leveles tészta
- 0.5 kg spenót (lehet mirelit is)
- 1 mozzarella sajt (vagy 15 – 20 dkg trapista)
- vaj, só, bors, szerecsendió
- egy tojás

Elkészítés:

A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, négyzetekké vágjuk. A spenótot vajon a fűszerekkel megpároljuk. Belekeverjük a kockára vágott mozzarellát vagy a reszelt (kockára vágott) trapistát. A tészta darabokra egy kanálnyit helyezünk, batyuvá formázzuk, megkenjük tojással és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. A tepsit kenjük ki zsiradékkal vagy béleljük ki sütőpapírral. Önállóan is fogyasztható, de ha valamilyen szószt kínálunk mellék, még finomabb.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98