Hozzávalók:
30 dkg darálthús
1 db. tojás
1 e.k. liszt
1 e.k. víz
1 k.k. gyömbérpor
30 dkg spenót levél
olaj
1 l húsleves
2 e.k. szójaszósz
5 gerezd fokhagyma
csipet bors
1 db. tojás
1 e.k. liszt
1 e.k. víz
1 k.k. gyömbérpor
30 dkg spenót levél
olaj
1 l húsleves
2 e.k. szójaszósz
5 gerezd fokhagyma
csipet bors
Elkészítés:
Húsgombóc: Összedolgozom a darálthúst, a tojást, a lisztet és a gyömbérport.
Leves: A felaprított spenótleveleket olajon megfuttatom, hozzáadom a fokhagymát, a borsot, szójaszószt, majd felöntöm a húslevessel. Amikor felforrt hozzáadom az apró húsgombócokat, kb. 10 perc alatt készre főzöm.
Leves: A felaprított spenótleveleket olajon megfuttatom, hozzáadom a fokhagymát, a borsot, szójaszószt, majd felöntöm a húslevessel. Amikor felforrt hozzáadom az apró húsgombócokat, kb. 10 perc alatt készre főzöm.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98