Hozzávalók:
4 db pisztráng
15 dkg gépspnka
5 dkg vaj
5 dkg finomliszt
0,5 dl étolaj
1 csomag petrezselyemzöld
ízlés szerint só, fokhagyma
1 db citrom
15 dkg gépspnka
5 dkg vaj
5 dkg finomliszt
0,5 dl étolaj
1 csomag petrezselyemzöld
ízlés szerint só, fokhagyma
1 db citrom
Elkészítés:
A megtisztított pisztrángok gerinccsontját kivesszük. A sonkát szeleteljük, s egy részét pisztrang hasüregébe helyezzük. A halat sózzuk, majd lisztbe forgatjuk ás forró olajban, mindkét oldalát megsütjük. A maradék sonkából ragut készítünk: a sonkát vékony csíkokra vágva vajon megpirítjuk. Ízesítjük zúzott fokhagymával és vágott petrezselyemmel. Forrón tálaljuk. A tálra egy-egy pisztrángot teszünk, ráhalmozunk a raguból. Ne feledjük a citromkarikákat! Köretnek főtt burgonya vagy főtt zöldségféle illik.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98