Hozzávalók:
- 1 kg 40 dkg-os hátsó sertéscsülök
- 40 dkg bőrös sertéskaraj
- 1 üveg sör
- 1 dl étolaj
- só
- őrölt bors
- rozmaring
- kakukkfű
- Köret:
- 40 dkg burgonya
- 20 dkg cukkíni
- 20 dkg fejhér vagy zöld húsú paprika
- 20 dkg paradicsom
- 1 dl tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 csomag újhagyma
Elkészítés:
A csülköt és a bőrös karajt előkészítjük, formázzuk (a sallangoktól megtisztítjuk), sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük, tűzforró olajjal meglocsoljuk, és közép meleg sütőben megsütjük, közben sörrel locsolgatjuk.
A köretnek a cukkinit, paprikát, paradicsomot, újhagymát felszeleteljük, sóval és borssal ízesítjük, grill-lapon megsütjük. A héjában sült burgonyát négybe bevágjuk sóval, borssal, kakukkfűvel ízesített tejföllel meglocsoljuk, majd a füstölt szalonna kockákat ráhelyezzük és a csülök mellett továbbsütjük.
A köretnek a cukkinit, paprikát, paradicsomot, újhagymát felszeleteljük, sóval és borssal ízesítjük, grill-lapon megsütjük. A héjában sült burgonyát négybe bevágjuk sóval, borssal, kakukkfűvel ízesített tejföllel meglocsoljuk, majd a füstölt szalonna kockákat ráhelyezzük és a csülök mellett továbbsütjük.
Forrás: DPG recepttár