Hozzávalók:
- 1 kg marhapacsni
- 20 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vöröshagyma
- só
- törött bors
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 1 kiskanál piros arany
- 2 db szegfűszeg
- 1-1 késhegynyi őrölt babérlevél
- kakukkfű
- 1 l vörösbor
- 2 szál sárgarépa
- 5 dkg zeller
- 1 csokor zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A feldarabolt füstölt szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a kisebb szeletekre vágott marhahúst, hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és egy kicsit együtt megpirítjuk. Meghintjük őrölt bérlevéllel, kevés kakukkfűvel, tesszünk hozzá két szem szegfűszeget, 1-1 mokkáskanál paradicsompürét és piros aranyat. Ráöntünk annyi vörösbort, hogy ellepje és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk. Amikor puhulni kezd a hús, hozzátesszük a sárgarépát és egy kevés nagyon apróra vagdalt zellergumót. Ezekkel teljesen megpuhítjuk. Ha levét elfőné, mindég csak vörösborral pótoljuk.
Forrás: DPG recepttár