Hozzávalók:

  • 1 kg marhapacsni
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • törött bors
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 1 kiskanál piros arany
  • 2 db szegfűszeg
  • 1-1 késhegynyi őrölt babérlevél
  • kakukkfű
  • 1 l vörösbor
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 dkg zeller
  • 1 csokor zöldpetrezselyem 

Elkészítés:

A feldarabolt füstölt szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a kisebb szeletekre vágott marhahúst, hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és egy kicsit együtt megpirítjuk. Meghintjük őrölt bérlevéllel, kevés kakukkfűvel, tesszünk hozzá két szem szegfűszeget, 1-1 mokkáskanál paradicsompürét és piros aranyat. Ráöntünk annyi vörösbort, hogy ellepje és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk. Amikor puhulni kezd a hús, hozzátesszük a sárgarépát és egy kevés nagyon apróra vagdalt zellergumót. Ezekkel teljesen megpuhítjuk. Ha levét elfőné, mindég csak vörösborral pótoljuk.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel