Hozzávalók:
12-14 enyhén sós palacsinta
25 dkg sonkafelvágott vagy a kimaradt húsvéti sonka is jó
25 dkg reszelt sajt (Trappista)
1 tojás
1 ek. tejföl
1 ek. majonéz
kevés mustár
ízlés szerint só
panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
25 dkg sonkafelvágott vagy a kimaradt húsvéti sonka is jó
25 dkg reszelt sajt (Trappista)
1 tojás
1 ek. tejföl
1 ek. majonéz
kevés mustár
ízlés szerint só
panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A töltelékhez a sonkafelvágottat apróra felkockázzuk, illetve a húsvétról kimaradt sonkát ledaráljuk (ne sajnáljunk egy kevés kövér részt is beledarálni mert különben száraz lesz). Összekeverjük a reszelt sajttal, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk. Ne legyen híg!
Majd fogjuk a palacsintatésztát és megtöltjük a sonkával a töltöttkáposztához hasonló módon, végül egy hústűvel vagy fogpiszkálóval biztosítjuk, hogy ne csússzon széjjel. Ezután jöhet a panírozás a szokott módon: liszt, felvert tojás és a morzsa. Forró olajban pirosra sütjük. Sült krumpi, krumpli püré, rizi-bizi. vagy majonézes saláták remekül illenek hozzá. Utána egy pohár Egri Leánykával leöblíthetjük.
Egészségedre!
Majd fogjuk a palacsintatésztát és megtöltjük a sonkával a töltöttkáposztához hasonló módon, végül egy hústűvel vagy fogpiszkálóval biztosítjuk, hogy ne csússzon széjjel. Ezután jöhet a panírozás a szokott módon: liszt, felvert tojás és a morzsa. Forró olajban pirosra sütjük. Sült krumpi, krumpli püré, rizi-bizi. vagy majonézes saláták remekül illenek hozzá. Utána egy pohár Egri Leánykával leöblíthetjük.
Egészségedre!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98